DAU AL CEP 2000

Preu: 99.00€

Codi Producte:  DAU AL CEP 2000
Disponibilitat:  En Existències

DAU AL CEP és un vi que s’elabora a la Finca Masia Esplanes amb una selecció acurada dels seus raïms. Es selecciona gra a gra per extreure tots els defectuosos i es fa fermentar en botes de roure francès.

CATA: en els sentits hi destaquem un vermell d’intensitat alta. Brillant. Esquema aromàtic de complexitat considerable. Fons mineral. Fruites vermelles a la planta. Pebres i canyella. Toc de camamilla. Trajectòria diàfana. Atac gustatiu dòcil. Pren vivesa i volum amb la temperatura corporal. Expressió tànnica elegant. Textura cremosa. Fruita d’hivern compotada. Subtilesa. Caràcter.

RESTAURACIÓ: ideal amb plats científics, on es busqui la perfecció amb essències de terra i aromes de mar.

OBSERVACIONS: actualment el celler disposa d’algunes ampolles com a testimoni d’aquest vi.

TEMPERATURA DE SERVEI: 17-18ºC.

DAU AL CEP - EL PRIMER VI D’AVANTGUARDA CATALÀ

Nascut de la il·lusió i de la simbiosi entre el món vinícola i el de les arts plàstiques per les afinitats d’aquestes dues matèries d’indiscutible càrrega cultural. Aquest vi s’ha elaborat a partir de criteris estrictament tècnics i enològics, seguint fidelment el projecte, fugint de modes i tendències.

L’aval tècnic i professional d’en Màrius Fuertes i Mateu, l’experiència en l’elaboració de Cellers Capafons-Ossó, la intensa trajectòria artística d’en Modest Cuixart i una important dosi de passió i humanitat per part de tots tres, ha fet possible que dins d’aquesta ampolla hi visqui el primer vi d’avantguarda català. 

EL PROJECTE

Amb l’objectiu principal de mostrar el concepte d’integralitat que guia el món del vi per la cultura mediterrània, fa més de tres anys s’iniciaren tres tasques provinents de tres identitats personals independents que han interaccionat fins a la fusió. 

Es tractava d’una persona que viu amb les arts plàstiques (en Modest Cuixart), una segona amb el periodisme (en Lluís Bofill i Miquel), una tercera amb l’enologia (en Màrius Fuertes i Mateu) i Cellers Capafons-Ossó.

Els criteris tècnics seguits sempre han portat a usar les pràctiques enològiques més actualitzades procurant una llarga vida al vi i uns índexs de qualitat certament alts. Aquest vi no s’ha elaborat perquè agradi a ningú. Sinó perquè agradi a tothom.

Igualment no és previ de cap d’altre. La totalitat dels factors que hi ha intervingut i la seva interacció són irrepetibles. Per les pròpies característiques del projecte un segon DAU AL CEP no serà possible. No és estrany anar fent un vi sobre la marxa per ajustar-lo a un mercat i després cercar un artista perquè hi doni el punt d’exclusivitat, a DAU EL CEP primer s’ha planificat sense pensar en cap sector, no s’ha modificat el projecte original i l’etiqueta va ser primer que el vi.

Amb DAU AL CEP s’ha volgut:

 · Provocar a la gent un interès pels aspectes sensorials de tot allò que ens envolta.

 · Exposar que l’expressió artística es pot fondre amb quelcom tan quotidià com una ampolla de vi.

 · Fer palès que el vi és un producte endèmic a la mediterrània que ha esdevingut fet cultural al llarg de la història.

 · Denunciar que actualment el vi està sotmès a una forta influència de la moda, fet que l’aparta del seu lloc natural.

 · Deixar clar que és un ingredient important dins la gastronomia aportant aliment i hedonisme.

 · DAU AL CEP no té cap intenció a ensenyar res. És un projecte d’interpretació humana entre amics on el resultat físic és una ampolla de vi. Amb ella, els participants en l’aventura pretenen transmetre mitjançant l’expressió sensorial del vi, tot allò que han sentit durant tres anys de tasca conjunta.

Escriure una opinió

El vostre nom:
La vostre opinió:
Nota: HTML no traduït!

Valoració: Dolenta            Bona

Introduïu el codi en el quadre següent: